Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

101 produkter
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
92 point i Wine Enthusiast
685,10 kr. 806 kr.
Frankrig - Alsace AOC
59 kr. /fl. 98,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Italien - Prosecco DOC, Veneto
50 kr. /fl. 64,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Fås kun online
Italien - 7.5% - 75cl
73,10 kr. 86 kr.
Italien - Piemonte DOCG
50 kr. /fl. 59,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Beaune, Bourgogne
99 kr. /fl. 128,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne
5 stjerner Magasinet Status
219 kr. /fl. 329 kr.
Frankrig - Alsace AOC
74,50 kr. /fl. 114,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
269 kr. /fl. 297,67 kr.
Spanien - Lleida, Penedès
79 kr. /fl. 94,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Spanien - Cava DO, Catalunya
89 kr. /fl. 104,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
199 kr. /fl. 279,67 kr.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.