Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

106 produkter
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
92 point i Wine Enthusiast
585 kr. 780 kr.
Frankrig - Champagne AOC
186,75 kr. /fl. 249 kr.
Frankrig - Alsace AOC
74,25 kr. /fl. 99 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Italien - Prosecco DOC, Veneto
59,25 kr. /fl. 79 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Spanien - DO Cava, Penedes, Cataluña
51,75 kr. /fl. 64,67 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Australien - South Australia
49,50 kr. /fl. 79 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Fås kun online
Italien - 7.5% - 75cl
62,25 kr. 83 kr.
Fås kun online
Italien - 11% - 300cl
485,25 kr. 647 kr.
Fås kun online
1.387,50 kr. 1.850 kr.
Fås kun online
Frankrig - 11% - 75cl
70,50 kr. 94 kr.
Sælges á 6.0
Fås kun online
Frankrig - 11% - 75cl
62,25 kr. 83 kr.
Sælges á 6.0
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
93/100 af James Suckling
92/100 i Wine Spectator
92/100 i Wine&Spirits
91/100 i Wine Enthusiast
472,50 kr. 630 kr.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.