Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

100 produkter
Italien - Prosecco DOC, Veneto
50 kr. /fl.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Fås kun online
Italien - 11% - 75cl
119,20 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000
Italien - Lombardiet
89 kr. /fl.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Italien - Veneto IGT
50 kr. /fl.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Bourgogne - 150 cl
120 kr. /fl. 149 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 3.0 fl.
Italien - DOC
79 kr. /fl. 99 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Italien - Piemonte DOCG
50 kr. /fl.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
259 kr. /fl. 299 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
249 kr. /fl.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Australien - South Australia
54,50 kr. /fl. 79 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Alsace AOC
84,50 kr. /fl. 99 kr.
Leveringsomkostninger ved køb under DKK 1.000 Sælges á 6.0 fl.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.