Mousserende vin

En mousserende vin bliver ofte severet ved en festlig lejlighed. Mousserende vine kan bruges til både mad og som til aperitif.

Boblerne i en kvalitets mousserende vin, stammer oftest fra andengæringen i flasken - også kaldt champagne metoden. Det korrekte navn for denne metode er dog Méthode Classique, hvilket også vil fremgå af etiketten. De billigere mousserende vine, har gæret 1 gang og herefter tilsat kulsyre, som vi kender det fra andre drikkevarer såsom danskvand og sodavand.

 

108 produkter
Frankrig - Champagne AOC
219 kr. /fl. 249 kr.
Frankrig - Champagne AOC
339 kr. /fl. 389 kr.
Frankrig - Champagne AOC
149 kr. /fl. 199 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Italien - DOC
75 kr. /fl. 99 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Beaune, Bourgogne
99 kr. /fl. 129 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
219 kr. /fl. 249 kr.
Frankrig - Champagne AOC
379 kr. /fl. 399 kr.
Australien - South Australia
55 kr. /fl. 99 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
★★★★★☆ af BT
149 kr. /fl. 199 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Frankrig - Champagne AOC
339 kr. /fl. 389 kr.
Frankrig - Champagne AOC
259 kr. /fl. 299 kr.
Sælges á 6.0 fl.
Fås kun online
Frankrig - 12% - 75cl
92 point i Wine Enthusiast
780 kr.

Forskellige varianter af mousserende vin

En mousserende vin kan fås i flere i varianter. De mest kendte er dog disse:

- Cava fra Spanien - de fleste kommer fra distriktet Katalonien, der ligger omkring Barcelona.
- Prosecco fra Italien - dette er den bedst sælgende mousserende vin i verden. Ens for Prosecco vine er, at de bliver andengæret i en tank, under højt tryk.
- Champagne fra Frankrig - Champagne er et distrikt omkring Reims, øst for Paris. Navnet champagne må kun bruges på vin fra Champagne området, og på vin der er lavet på én bestemt måde; méthode classique.
- Crémant fra Frankrig - denne mousserende vin bliver produceret på samme måde som champagne.