Lidt om rødvin

Vidste du det om rødvin?

4 er får du nogle få informationer, som du eventuelt kan bruge inden du køber din næste rødvin.

Hvorfor er rødvinen rød?

Farven kommer fra skallerne på vindruerne, og bliver rød da rødvine primært fremstilles af de blå/ røde druer. Farven kan derfor også variere fra meget let rød til mørkerød eller ligefrem rødblå. Læs mere om de røde druetyper. Både druetypen og dyrkningsstedet har indflydelse på den endelige smag i rødvinen.
 

Hvilken rødvin skal jeg vælge, hvis jeg elsker min bøf gennemstegt?
Jo mere gennemstegt kød du serverer, desto saftigere og mere kraftigt smagende vin har du brug for. Se vores kraftigste rødvine her.

Ønsker du kødet mere rødt, som for eksempel rødt oksekød eller lysere kød som kalv og lam, vil det anbefales at man vælger mere tørre rødvine. En blød og frugtig rødvin kan anbefales til vildt kød.
 

Hvad betyder det at vinen indeholder 'prop'?
Nogle gange møder du en vin med ‘prop’. Det betyder, at vinen er begyndt at gære eller mugne i flasken, og det giver vinen en umiskendelig lugt af mug eller sur karklud, der vil indfinde sig, et par minutter efter vinen er åbnet. Det er derfor, du ofte ser folk snuse til proppen. Det er ikke kun inflasker med ægte korkprop, der får prop – vine med syntetiske propper kan også sagtens have prop.
 

Rødvin tilovers - Hvad kan jeg bruge vinen fra i går til?
Har du rødvin tilovers fra middagen, kan du sagtens sætte den i køleskabet til næste dag, når bare du sørger for, at den er godt lukket til, og lader den stå ude i en time eller to, før du drikker resten.

Billeder og illustrationer produceret af Benjamin Media A/S.
Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse