Calvados

Calvados er en brændevin baseret på æbler, hermed kan produktet også kaldes for æblebrændevin. Calvados er en spændende type som fås i et utal af forskellige udgaver. Med sin sødlige samt fyldige æblesmag er produktet fantastisk som et supplement til en lækker dessert. Dog er produktet også velegnet til at nyde alene, da smagen er helt unik i sig selv. Du kan købe produktet her.

Tilbage til brandy og cognac >

9 produkter
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
162 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
394 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
394 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
206 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
189 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
274 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
291 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
223 kr.
Fås kun online
Frankrig - 40% - 70cl
446 kr.

Fremstillingen af calvados

Ved fremstillingen af calvados destilleres gærende normaniske æbler. Til fremstillingen af en enkelt flaske calvados bruges omkring 20 kg æbler, som desuden har ligget mange år på egetræsfade inden aftapning. Den færdige flaske calvados, som har en smuk gylden farve, er et mix af forskellige årgange, som den givne brygmester kombinerer, netop for at få den helt rigtige smag.

Historien bag calvados

Historien bag calvados går langt tilbage i tiden, hvor en myte siger, at en spansk galion, San El Salvador, havde skibbrud ud fra Normandiets kyst. Med tiden blev San El Salvador blot betegnet Calvados, og hermed blev dette også navnet på departementet samt den franske æblebrændevin som vi kender.

Calvados var ikke den første alkoholiske drik som blev produceret på æbler. Produktionen af alkohol baseret på æbler startede nemlig allerede i det 8. århundrede. I 1700 tallet udvidede de traditionelle cider bryggerier produktionen til også at producere calvados. ”Calvados” området blev desuden etableret efter den franske revolution som fandt sted fra 1789 til 1799.

Værd at vide i valget om en calvados

Det kan være svært at vide hvilken calvados man skal vælge. Der findes et utal af forskellige typer og mærker inden for denne produktgruppe, og det kan hermed være svært at træffe det rigtige valg.

På en flaske calvados er alderen angivet – og denne alder refererer til den yngste blandingsdel i flasken, da produktet både består af ældre samt unge calvados. Dog er det ikke altid nemt at tyde alderen i form af flasken, da producenterne kan bruge andre udtryk, som kan ses herunder.

  • Fine, Trois étoiles *** og Trois Pommes – Den yngste blandingsdel skal være mindst to år gammel.
  • Vieux eller Réserve – Den yngste blandingsdel skal være mindst tre år gammel.
  • V.O. VO, Vieille Réserve, V.S.O.P. eller VSOP – Den yngste blandingsdel skal være mindst fire år gammel.
  • Ekstra, X.O. XO, Napoléon, Hors d'Age eller Age Inconnu – Den yngste blandingsdel skal være mindst seks år gammel.

Dog kan mange calvados af ekstra god kvalitet have blandingsdele, som er meget ældre end de ovenstående.