Bitter

Hvis du kender til bitter, så ved du, at bitter er en alkoholisk drik med en bitter eller en bittersød smag. Du ved også, at bitter er et helt unikt produkt. Overraskende nok, så stjæler produktet ikke alt rampelyset på hylderne i butikkerne – men grundet det unikke produkt, nydes dette alligevel af mange. Synes du, at bitter er ligeså fantastisk som vi synes, så kan du købe produktet online her.

Tilbage til vin og spiritus

30 produkter
Italien - 39% - 100 cl
229,95 kr.
Tyskland - 44% - 12 x 2 cl
119 kr.
Fås kun online
Danmark - 38% - 70cl
130,90 kr. 154 kr.
Danmark - 50% - 70 cl
129 kr. /fl. 169,95 kr.
Tyskland - 35% - 70 cl
110 kr. /fl. 129 kr.
Danmark - 35% - 70 cl
109,95 kr. /fl.
Danmark - 38% - 70 cl
105 kr. /fl.
Danmark - 30% - 70 cl
117,95 kr. /fl.
Fås kun online
Danmark - 35% - 50cl
206 kr.
Fås kun online
Danmark - 40% - 50cl
171 kr.
Fås kun online
Holland - 35% - 70cl
148 kr.
Fås kun online
Italien - 16.5% - 70cl
137 kr.

Hvad er bitter?

Bitter er en type spiritus, hvor der er tilsat krydderier eller urter. Denne tilsætning giver ofte drikken en bitter, men aromatisk smag. Drikken blev oprindelig fremstillet med medicinske egenskaber, og kaldtes i sin tid også for eliksir. Der findes desuden to forskellige former for bittere, her skelnes der mellem helbittere og halvbittere. Betydningen fremgår af navnene – helbittere er nemlig typen med en stærk samt kras smag, hvor halvbittere er den sødere samt federe type af bitter.

Fremstillingen af bitter

I Danmark fremstilles omkring 100 mærker alene – hvor der hertil kommer ca. 1000 registrerede lokale bitterrecepter. Dog fremstilles bitter også i diverse andre lande, især i Europa. Vendsyssel har desuden bidraget til fremstillingen af bitter, hvor det her kaldes for ”bjesk”. Til fremstillingen af bitter benyttes ofte smagsstoffer som blandt andet anis, dild, enebær, kanel, kardemomme mm, for at skabe den helt unikke smag, som bitter har.

Historien om bitter

Nå man snakker om bitter, kan der skelnes mellem to forskellige typer. Der findes den kommercielt tilgængelige bitter samt den medicinske bitter. Den kommercielt tilgængelige bitter er en udvikling af den medicinske bitter. Den medicinske bitter stammer nemlig helt tilbage til det 3. århundrede e.Kr. Den medicinske bitter blev i en årrække brugt som modgift til bid fra de giftige dyr – men blev senere udviklet til generel medicin mod diverse gifte og sygdomme. En af de mest kendte medicinske bittere i dag er Schwedenkräuter, som består af diverse urter mm.

Typer af bittere

Der findes mange forskellige mærker inden for den kommercielt tilgængelige bitter. Nogle af de mest kendte mærker er Unterberg Bitter, Fernet Branca og Dr. Nielsens Bitter, så hvis bekendtskabsgraden til denne type spiritus ikke er høj, så har du muligvis hørt navnet på disse mærker før. Disse forskellige mærker tilbyder forskellige typer af bittere, og her afhænger de store forskelle af de anvendte smagsstoffer som tilsættes produktet.

Anvendelse af bitter

Der findes mange måder hvorpå du kan anvende din bitter. Du kan drikke den ren, men nogle foretrækker at tilsætte bitteren i en cocktail, for at give drinken mere smag og mere ”bid”. Desuden benytter mange sig også af bitter til madlavningen, for at give den givne ret et ekstra pift, som er blevet mere og mere populært.