Absinth

Spiritusformen, Absinth, har mange navne – Absint, Absinte, Absinth og Absinthe. Absinth er en af de stærkeste former for spiritus, som kan fås med helt op til 80% alkohol. Den har en meget gen-nemtrængende lakridsagtig smag, som man kender fra andre velkendte mærker, nemlig Raki og Sambuca. Absinth er også kendt for sin grønne farve. Vi kan tilbyde en række forskellige Absinth-mærker – køb både de helt stærke og de lidt mildere her.

Tilbage til vin og spiritus >

5 produkter
Fås kun online
Tyskland - 73% - 50cl
343 kr.
Fås kun online
Frankrig - 55% - 70cl
257 kr.
Fås kun online
Spanien - 70% - 70cl
206 kr.
Fås kun online
Frankrig - 68% - 70cl
Guldmedalje ved ”The 2014 International Review of Spirits”
"Bedst i kategorien" ved ”The 2015 Los Angeles International Spirits Competition”
463 kr.
Fås kun online
Tyskland - 55% - 70cl
274 kr.

Fremstillingen af Absinth

Fremstillingsformen af Absinth er meget kompleks. Malurt, anis og fennikel trækker over noget tid. Tiden afhænger af opskrift og den ønskede smag. Når væsken har opnået den ønskede smag af de forskellige aromaer, destilleres spiritussen til en klar og gennemsigtig væske, som betegnes ”Absin-the blanche”. For at spiritussen opnår den grønne farve, som er kendetegnende og karakteristisk for Absinth, lader man langsomt urtebladene trække i den klare væske. I fremstillingen af Absinth ind-går en lang række forskellige urter og aromaer, typisk mellem 10-15 forskellige. Den ønskede smagskombination er meget forskellig fra producent til producent, og der bruges alt fra citronmelisse og muskatnød til mynte. Når man har nået den ønskede smag tilsættes vand, og på den måde får man den færdige Absinth med en alkoholprocent på omkring 50-75%.

Historien bag Absinth

Det siges, at Absinth er opkaldt efter den form for malurt, som er hovedingrediensen i spiritussen, nemlig den såkaldte, Artemisia absinthium. Absinth stammer helt tilbage fra 1700-tallet, og efter historien siges det at være opfundet af læge bosat i Frankrig. Absinthen blev her typisk benyttet i medicinske sammenhænge, indtil den mødte modstand på sin vej. Det rygtes, at Absinth kunne være skadeligt, og at hovedingrediensen, malurt, indeholdte en slags nervegift. Disse skrøner er sidenhen faldet til jorden, og i dag er der en helt anden interesse for spiritussen. I dag fremstilles og produceres det i mange forskellige lande, og der er fastslået fælles EU regler for, hvor meget thujon en alkohol må indeholde. Det er max 10 mg pr. liter, hvis det rejer sig om spiritus, og 35 mg. pr. liter, hvis produktet går under en bitter. Dette er noget, som Absinth i dag opfylder til punkt og prikke, og dermed er der ikke længere noget forbud mod Absinth i nogle lande.

Den traditionelle måde at tilberede et glas Absinth

3 cl. Absinth hældes i et glas, hvorefter en flad hulske anbringes på tværs af glassen og en sukker-knald lægges på skeen. Dernæst tilsættes isvand, som langsomt hældes henover sukkerknalden. Det vil sige, at man opløser sukkeret, som dermed blandes med Absinthen. I kraft af at Absinthen for-tyndes, vil smagen komme frem. Dette er den mest traditionelle måde at drikke Absinth på.

Cocktails baseret på Absinth

Det er også muligt, ligesom med stort set alt andet spiritus, at mixe drinks og cocktails baseret på den stærke alkohol, Absinth. Herunder ses nogle eksempler på Absinth cocktails:

Absinth-dealer cocktail er en blanding af Absinth og Blue Curacao, og derfor opfyldt med appelsin-juice alt efter det ønsket behov. Det er en forfriskende cocktail.

Ladies cocktail er en cocktail bestående af Calvert Ekstra, Absinth, Antisette og en stærk Angostu-ra. Cocktailen mixes med isterninger og serveres typisk med et lille stykke ananas på toppen. Dette er en flot og frisk cocktail med en god smag.

Absinth cocktail indeholder Absinth, Benedictine, Lemon sodavand og vand. I forbindelse med forberedelse af denne cocktail knuses isterninger deri, og sidst af alt serveres den ofte i et cocktail-glas. Dette er også en forfriskende og iskold cocktail med smag af lemon.