5 gode råd til gode bøffer

Få tips og tricks til den perfekte stegning på grillen

Vil du have røde eller gennemstegte bøffer? Og hvilken temperatur skal kyllingen have, før den er færdig på grillen? Her får du et overblik over kernetemperaturen for forskellig slags kød, samt formuleret fem gode råd til hvordan din grillbøf bliver helt perfekt.

 

Med stegetermometer

Det er vigtigt at holde øje med kødets kernetemperatur, da denne afgør, hvornår kødet er færdigstegt. Et godt stegetermometer er alfa omega, da det viser dig kødets nøjagtige kernetemperatur. Kød har typisk godt af hvile inden servering, men da kernetemperaturen kan stige op til 8 grader i hviletiden, er det en god idé at tage kødet af grillen i god tid.

Sæt stegetermometerets spids i midten af kødet uden det rører knogler eller fedtlommer. Følg herefter temperaturguiden nedenfor.

 

Temperaturguide
  Fjerkræ
Oksekød Svinekød Kalv Lam
Rosa
  55-60 grader   58-60 grader 58-60 grader
Medium

62 grader (NB. Gælder ikke kylling da det bør gennemsteges)

60-65 grader 65 grader 60-65 grader 70 grader
Gennemstegt 75 grader 65-68 grader 70 grader 65-68 grader 75 grader

Vær opmærksom på, at de angivede temperaturer er sluttemperaturer efter hviletid.

Uden stegetermometer

Hvis du ikke er ejer af et stegetermometer, kan du tjekke kødets kernetemperatur ved at holde øje med saften fra kødet. Kødet er færdigt, når saften begynder at komme op mellem fibrene.
Hvis du ønsker en rosa bøf, er den færdig, når der kommer bloddråber fra bøffen. En medium/gennemstegt bøf er færdig, når blodet samler sig oven på bøffen.

Stegning

En perfekt stegning afhænger af, at du tager dig god tid at følge eventuelle anvisninger på pakken og er opmærksom på tilberedningen både under og efter stegningen.

5 gode råd til gode bøffer

- Tag bøffen ud af køleskabet i god tid. En kold bøf gør det svært at opnå en god balance mellem skorpe og kernetemperatur

- Sørg for, at der ikke ligger blod og væske på bøffen inden tilberedning.

- Krydr bøffen med salt inden stegning - gerne i god tid (undgå peber, paprika og andre pulveriserede krydderier før stegning, da disse kan brænde)

- Steg din bøf ved høj varme (jo mere fedt, jo højere varme)

- Lad altid din bøf  trække 3-5 minutter før servering. På den måde holder kødet på saften, når du skærer den igennem. Hvis bøffen når at blive kold, kan du lægge den på varmen i ca. 10 sekunder på hver side inden servering.

 


Anmeld dette produkt

Lousy anbefaling af  , 55+, Kvinde, Kokkedal
7. august 2016
En tabel hvor kun kylling og okse er nævnt....

Hvad med Svinekød, Lammekød, Vild , hakket kød ?