Grove hveder

Original Weber opskrift

PERSONER: 8
FORBEREDELSE: 2 timer og 15 min.
TILBEREDNING: 25 min.
GRILLMETODE: Indirekte
SVÆRHEDSGRAD: Middel
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
GRILLTEMPERATUR: 200 °C
 
INGREDIENSER
 
50 g gær
100 g smør
2½ dl vand
2½ dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 700 g hvedemel
ca. 300 g grovmel 
 
I KØKKENET
 
Smuldr gæren i en skål. Smelt smør, og tilsæt vand og mælk. Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter 
 
VED GRILLEN
 
Klargør grillen til indirekte, høj varme. Varm bagestenen op i ca. 5 min. Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.
 
TIP
 
Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.
Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse