Fastelavnsboller

Original Weber opskrift

PERSONER: 12
FORBEREDELSE: 30 min
TILBEREDNING: 15 min
GRILLMETODE: Indirekte
SVÆRHEDSGRAD: Middel
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
GRILLTEMPERATUR: 200 °C 
 
INGREDIENSER
 
Wienerbrødsboller
 
1 dl mælk
25 g gær
375 g hvedemel
1/2 tsk. salt
25 g sukker
1 æg
125 g koldt smør
 
Crème
 
5 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
 
I KØKKENET:
 
Wienerbrødsboller
 
Lun mælken og opløs gæren heri. Sigt hvedemel, salt og sukker sammen, og vend det i mælken sammen med et sammenpisket æg. Rør det
godt sammen, og ælt det til en smidig dej.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 1/2 cm tykkelse. Skær smørret i meget tynde skiver. Fordel smørret på 2/3 af rektanglet. Fold rektanglet sammen igen: Start med at folde dejstykket uden smør indover stykket med smør – så 2/3 bliver foldet sammen, og den sidste 1/3 med smør ligger tilbage. Fold den sidste 1/3 med smør over de to andre sammenfoldede stykker.
Gentag udrulningen til et rektangel og foldningen yderligere 3 gange, dog uden at lægge smørskiver på – sådan dannes de mange “lag” i wienerbrødsdejen.
Rul dejen ud til en firkant, ca. 1 cm høj, og skær den i 12-15 kvadrater. Fold de fire hjørner ind under hvert kvadrat, så der formes en bolle. Læg bollerne med sammenfoldningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
 
Crème
 
Kog piskefløde og chokolade et par minutter under piskning. Sættes det evt. i køleskab til dagen efter. Pisk til en let flødeskum umiddelbart før
servering.
Lad bollerne køle af efter de er bagt, skær dem igennem og fyld dem med creme. Læg evt. lidt marmelade i midten af bollen, inden der sprøjtes
creme i bollen. Pynt med glasur og frysetørret hindbær.
 
VED GRILLEN
 
Klargør grillen til indirekte, høj varme (200° C). Bag bollerne i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse