Kernetemperatur

Guide fra Weber

Når du vil være sikker på, at flæskestegen er saftig, steaken er mør, og kyllingebrystet er gennemstegt, er det vigtigt, at du holder godt øje med kernetemperaturen. Det er den, der afgør, hvornår kødet er færdigt.

Derfor: Brug altid et stegetermometer! Vi anbefaler, at man altid lader kødet hvile inden servering, og i den forbindelse skal du bemærke, at kødets kernetemperatur stiger et par grader. Så tag kødet af grillen i god tid.

 
Guide til kernetemperatur: Kødtype (rosa, medium, gennemstegt)
 
Oksekød: Rosa: 55-60°C, medium: 60-65°C, gennemstegt: 65-68°C
 
Kalv: Rosa: 58-60°C, medium: 60-65°C, gennemstegt: 65-68°C
 
Fjerkræ: Må ikke være rosa, medium: 62°C (NB! gælder ikke kylling), gennemstegt: 75°C
 
Svinekød: Bør ikke være rosa, medium: 65°C, gennemstegt: 70°C
 
Lam: Rosa: 58-60°C, medium: 70°C, gennemstegt: 75°C
 
Vildtkød: Rosa: 60-62° C, medium: 65-70° C, gennemstegt: 71-75° C
Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse