Madpakken dit barn ikke vil bytte

Magasinet Sæson rykker ud med starthjælp efter sommerferien til hverdagsudfordringen børnenes madpakke

1. Gnavegrønt med dip

Brug årstidens gnavegrønt som skoleagurk, tomater, peberfrugt, gulerødder og majs som populære indslag. Gør madpakken mere lækker med humus, guacamole, pesto eller tahin som dip til det grønne eller som ’smør’ under pålægget.

2. Rester, rester, rester

Undersøg, om det er tilladt at have mikrobølgeovn i klassen, så børnene kan varme retter fra i går. Kolde rester er også et hit. Og det er godt for variationen, smagsløgene og sundheden – og madspildet. Prøv for eksempel kogt broccoli, bagte rodfrugter eller salaten fra i går.

3. Tænk i madpakkedesign

Mange børn hader vådt rugbrød og andet, der snasker sammen. Brug flittigt små bøtter til dip og dressing. Skift til gennemsigtigt folie og se, om det gør en forskel. Frist teenageren med en frokost, der ligner købemad. En sandwich med parmaskinke og salat i grovbolle prof pakket i en brun pose gør lykke.

4. Prøv nyt

Mange børn kan lide, at tingene i madpakken er adskilt. Udfordr den traditionelle rugbrødsmadpakke med gnavegrønt, en rugbolle, en stang emmentaler, en fiskefrikadelle fra i går og lidt skåret frugt som ’dessert’. Version indeholder præcis, hvad Fødevarestyrelsen anbefaler, nemlig grønt, groft brød, pålæg, fisk og frugt.

5. Facebooktippet: Bag og frys

Bag og løs-frys pizzasnegle eller pølsehorn i større mængder, når du har tid. Så har du altid en hurtig snack til madkassen.

Læsertip fra Sæsons Facebookside fra Kristina Vinkler Larsen. Vi siger tusind tak!

Artiklen er udlånt fra Sæson

 

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse