Tojiro køkkenkniv 15 cm

På lager online

Denne vare kan købes online, eller bestilles i varehusene

Tojiro køkkenkniv 15 cm

Skæftet på denne serie er fremstillet af micarta, som kort fortalt er ultra tynde lag linned og special-lim som presses sammen under meget højt tryk og ved tilvirkning danner en træ-lignende struktur. Kernestålet er af VG-10 typen. Et godt råd er at smøre den ind i medicinsk hvid olie, efter hver afvaskning, så holder den sig pæn, og angribes ikke af syre, og oxiderer ikke.

Alle Tojiros knive med 37 lag og 63 lag stål er damascerede. Det vil sige, at klingen består af mange lag stål, der er smedet sammen ved hjælp af en meget krævende teknik, som i dag næsten kun ses på japanske knive nemlig damascering. Metoden blev opfundet i Damskus i det 4. århundrede som en metode til at styrke sværdklinger inden for kamp og bruges altså den dag i dag til at fremstille en klinge, der på en gang er både meget hård og meget smidig. Lige som det kendes fra de frygtindgydende samurai sværd. Honbatsuki ægte håndarbejde!

Når knivene efterfølgende slibes og poleres træder de mange lag stål frem og danner de smukkeste mønstre kaldet summinagashi. Det hele foregår naturligvis i hånden efter en særlig høj japansk standard  Honbatsuki hvor der udelukkende bruges vand, sten og godt gammeldags knofedt. Knive med 37 lag stål er beskyttet af 18 lag på hver side, og 63 lag knive er beskyttet af 31 lag på hver side. Resultatet er knivskarpt.

Knive, der er så hårde som Tojiros, skal benyttes med omhu, da ben, hårde emner og tab på gulvet forårsager at æggen ”chipser” Vi anbefaler gerne en anden kniv, hvis du skal bruge en kniv til grove opgaver.
 


Varenummer 100255526
ID 000000000042529501-EA
Indtast postnummer for at se leveringsmetoder for dette produkt. Pris og tid kan ændre sig ved flere produkter i kurven. Endelig pris vises på leveringsvalgssiden i kassen.

Se lagerstatus i varehus tættest på dig