Yoghurtboller – Stort udvalg af lækre yoghurtboller

Yoghurtboller – den velsmagende og bløde bolle

Yoghurtboller er – som navnet måske afslører - bagt med yoghurt. Nogle kalder faktisk yoghurt for en slags hemmelig ingrediens i bagværk, og med disse yoghurtboller er det nok ikke den store hemmelig, men resultatet er dog det samme.

Yoghurten er nemlig med til at holde brødet blødt og lækkert i længere tid og giver desuden en rigtig fin krumme. Yoghurtboller smager super lækkert med et lag smør og en god skive ost ovenpå. Skal det være ekstra godt, så er et stykke mørk pålægschokolade heller ikke helt ved siden af.

Yoghurtboller egner sig super godt til eftermiddagssnacken, når alle kommer trætte hjem fra arbejde og skole. Derudover er de også geniale en søndag morgen. De smager fantastisk uden nogen former for tilberedning på grund af deres bløde karakter, men kan også sagtens klare en tur på risteren eller i ovnen. Med yoghurtboller i brødkassen er der altid noget til den lille sult. 

Historien om brødet begynder ved et bål 

Brød udvikles hele tiden, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at yoghurtboller og yoghurtfranskbrød ikke altid har været en del af kosten. Brød i sig selv er dog en af de ældste forarbejdede fødevarer, vi kender til, og går flere tusinder år tilbage i tiden. Ægypterne var de første til at opdage det fantastiske ved gær og var ligeledes de første, der fandt ud af at bage brød i en lukket ovn. Det ældste brød, man fysisk har fundet, er dateret ca. 6.000 år tilbage i tiden og er formentlig lavet i en ovn. 

Før dét blev der også fremstillet brød. Her var det dog mere blot knuste kerner og frø blandet med vand med et resultat, der mest af alt mindede om tyk grød. Dejen er så blevet bagt helt flad på en varm sten, varmet op af bål eller sol. Derudover går ideen om snobrød også langt tilbage, da det ligeledes kan tilberedes over bål og altså ikke i en ovn. 

I dag er der snart ingen grænser for, hvilket slags brød man kan bage selv eller købe. Og er du til yoghurtboller, kan du købe dem i din lokale Bilka. Er du på udkig efter tilbud, kan du kigge i vores tilbudsavis, der udkommer hver torsdag

Tre tips til opbevaring og anvendelse af yoghurtboller

  1. Simpel sandwich med yoghurtboller: Er der kun tid og lyst til en simpel madpakke eller lignende, er yoghurtboller et lækkert valg. De bløde og luftige boller smager rigtig godt med lidt smør, et stykke hamburgerryg og et stykke iceberg for at friske det hele lidt op. Mere behøves der sådan set ikke. 
  2. Tørre yoghurtboller: Selvom yoghurtboller kan holde deres blødhed i lang tid, er det heller ikke for evigt. Men det gør ikke så meget, fordi yoghurtboller kan sagtes tåle en tur i ovnen eller på risteren. Bag yoghurtboller i ovnen med et stykke ost ovenpå, så er der lidt dyppelse til den lune efterårssuppe.
  3. Opbevaring: Yoghurtboller holder sig bedst i en lufttæt pose. Det kan være originalemballagen eller en frysepose. Læg brødet i en brødkasse, så har det endnu bedre forhold. Yoghurtboller klarer sig dårligt i køleskabet, så opbevar dem altid ved stuetemperatur.  

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager