Træstammer – lækre og svampede træstammer

Træstammer – det bedste fra alle verdener

Træstammer er luksusversionen af romkugler, der i sig selv er noget af en bedrift. Det er luksus med luksus på.

Når en romkugle udgør fundamentet, kan det ikke gå galt. Sådan må det hedde sig i bagerkredse – hvis ikke, burde det i hvert fald være sådan. Når en romkugle er godt lavet, er den nemlig både sød, stærk, dyb og svampet – uden på nogen måde at være smattet. At nå derhen er et kunststykke, som langt fra alle formår. Men når den er der, så er den der virkelig også! Og det er altså fundamentet – tænk engang.

Herfra ruller man et tykt lag marcipan rundt om den perfekte romkugledej, hvorefter man dypper enderne i mørk chokolade. Nogle vælger så at pynte træstammen med hakkede mandler, frysetørrede hindbær eller andet godt, men dette ekstra indslag er på ingen måde afgørende. Romkugledejen, marcipanen og chokoladen er alt rigeligt!    

Ofte er det sådan, at er man først fan af træstammer, så er det næsten noget af det bedste, man kan forestille sig. Flere steder i Danmark bliver der ligefrem afholdt mesterskaber, hvor man utrætteligt spiser sig igennem et stort antal træstammer for at finde frem til den mest kyndige bager i det pågældende område. Og selvom forestillingen om den perfekte træstamme ofte er et spørgsmål om smag og behag, er der dog visse præferencer, der går igen: En tydelig smag af rom er et must for rigtig mange træstamme-fans. Det samme er en tilpas tyk marcipan og sprød chokolade i enderne. Herfra stikker det af i alle retninger. Nogle elsker et lille hint af kanel, mens andre ikke kan udstå hverken idéen eller smagen. Nogle vil have meget kakaosmag, mens andre synes, at det hurtigt kan blive for sødt og dominerende. Og sådan fortsætter det i en uendelighed.

Hjemmelavede træstammer er en smal sag

Derfor er det jo bekvemt, at hjemmelavede træstammer er så nemme at gå til. Du kan enten tage udgangspunkt i dine favorit-romkugler fra bageren, eller du kan lave hele træstammen selv – det er et spørgsmål om smag og behag. Endelig kan du jo også prøve både romkugler og træstammer fra din lokale Bilka-bager – måske de falder i din smag?     

Tre tips til at få mest ud af dine træstammer

  1. Det er bestemt ingen synd at indkøbe kager blot for at bruge dem til fremstillingen af træstammer! Tjek evt. vores ugentlige tilbudsavis for gode kagetilbud.  
  2. Lav bare dobbeltportion. Har du kastet dig over hjemmelavede træstammer, kan du lige så godt lave en dobbeltportion, når nu du er i gang. Bruger du ikke hele dejen på én gang, kan du sagtens fryse den ned og gemme den til en anden god gang.
  3. På køl. Opbevar gerne dine hjemmelavede træstammer i køleskabet. Dér kan de holde sig friske i længere tid end ved stuetemperatur.

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager