Teboller

Stort udvalg af søde og luftige teboller

Teboller – den ultimative bolle

Teboller er ren selvforkælelse. Server den med kold smør, og der er ikke et øje tørt.

Man bliver bare så glad, når der står sådan et fad foran en. Nybagte, stadig lune, smurt med iskold smør. Teboller hiver mange stik hjem, og det er der ikke noget at sige til. De er luftige, søde og kan spises i stort set alle sammenhænge – både af børn og af voksne. Besøg bageren i dit lokale Bilka-varehus for nybagte og luftige teboller.

Der findes vel næppe den børnefødselsdag, hvor teboller ikke er et fast indslag lige før lagkagen. Og de kan køre dem ned – ungerne – for teboller stiller ingen krav. De kan spises med to tænder, med rokketænder eller med et fuldt ud færdigudviklet tandsæt. De kan spises, som de er. De kan spises med smør, ost, pølse eller marmelade, og så kan de spises på alle tidspunkter af døgnet. Som morgenbolle, formiddagsservering, til eftermiddagshyggen eller aftenkaffen. Det er lige meget, hvad du gør med dem. De vil altid være et sikkert hit. 

Den simple opskrift

En tebolle er typisk lavet på vand, gær, æg, hvedemel, sukker, salt og smør. That’s it. Rimelig simpel opskrift. Men den kommer naturligvis i flere varianter. Nogle foretrækker rosiner i deres tebolle, andre afskyr den idé. Nogle kan ikke forestille sig en tebolle uden kardemomme – til at gi’ den et krydret touch. Og så er der dem, der siger ja tak til det hele og går all in på både rosiner og kardemomme. Det er et temperamentsspørgsmål, hvad man er til, og én ting er sikkert: Der er ikke én rigtig vej at gå, når det kommer til teboller.

Tebollen, der går under mange navne – eksempelvis fødselsdagsbolle, mormorbolle, bedstemorbolle – har dog ét helt særligt talent, som endnu ikke er åbenbaret for alle: Det er den perfekte bolle til din næste hjemmelavede burger! Den har simpelthen alt det, der skal til for at indgå på perfekt vis i den sammenhæng. Den er sød, luftig og med kardemommen – en anelse krydret. Og mere kan man næppe ønske sig af en ledsager til saftig bøf og sprøde grøntsager. Det er simpelthen et match made in heaven. Tjek evt. vores tilbudsavis for gode råvarer til din hjemmelavede burger. 

Tre tips til den ultimative tebolle

  1. Hold igen med melet. Teboller skal være luftige, så dejen skal kun lige akurat slippe fingrene.
  2. Lad dem hæve. Teboller skal hæve rigeligt. Hellere for meget end for lidt!
  3. Lune, smurte teboller serveret med varm chokolade/kakao er en fremragende kombination.

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager