Krydderboller – Stort udvalg af bløde krydderboller

Krydderboller – kardemomme og hvede samlet i en blød drøm af en bolle

Var det den runde ost, der kom først, eller var det krydderbollen? Det spørgsmål er lidt svært at svare på, men det er unægteligt, at krydderboller og ost passer super godt sammen. Står der krydderboller på køkkenbordet søndag morgen, kan de med fordel smides i ovnen eller på brødristeren. De smager godt sammen med ost, men et lag smør kan også sagtens gøre det. 

Krydderboller og hvedeknopper kan godt minde meget om hinanden i smagen. Hvedeknopper smager nemlig også skønt med smør på, helt lune og let ristede. Dybest set er det faktisk også nærmest den samme dej, der bliver anvendt – forskellen ligger i bagningen. Krydderboller bliver runde og får skorpe hele vejen rundt i modsætning til hvedeknopper, der er firkantede. Men derudover har begge boller en let, lækker smag af kardemomme, der også er med til at øge lysten til flere, når man først er gået i gang. Krydderboller smager desuden også rigtig godt, når man træt kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen og har brug for en hurtig mad. 

Krydderboller smager godt med ost og smør

Krydderbollen har til tider været lidt udskældt på grund af lidt manglende substans i dejen. Krydderbollen behøver dog ikke skældud, for vi kan ikke komme uden om, at den smager ret godt, og der er ingen grund til ikke at stille den frem på bordet i ny og næ. Krydderboller bør dog ikke være den eneste kilde til brød, men anvendes den som et let mellemmåltid eller som dessert om aftenen – eller som lidt lækkert en søndag morgen – er der ingen grund til bekymring.

Er der ikke lige tid eller mulighed for at riste dem, kan de også sagtens spises, som de er. De kan anvendes som lækker, blødt sandwichbrød på picnicturen. Kom det ønskede pålæg ind i bollen med smør, lidt iceberg og agurk – så bliver de formentlig spist i en fart.

Køb lækre, bløde og smagfulde krydderboller i Bilka. Du finder dit lokale Bilka varehus lige her på bilka.dk. Er du på tilbudsjagt efter krydderboller, kan du med fordel slå op i vores ugentlige tilbudsavis. Den udkommer hver torsdag.

Tre tips til anvendelse og opbevaring af krydderboller

  1. Krydderboller som burgerboller: Det behøver slet ikke være svært at lave din egen burger, og anvender du krydderboller som brød, går det aldrig helt galt. Deres bløde væsen og lidt søde smag egner sig perfekt i en burger. Så lav en hurtig bøf og smæk de grønsager i, du synes, der hører hjemme i en burger – så er der hurtigt serveres.
  2. Tørre krydderboller: Er krydderbollerne blevet lidt tørre, er der ingen grund til panik. De egner sig nemlig rigtig godt ristet i ovn eller på brødristeren.
  3. Opbevaring: Krydderboller kan fint opbevares i deres originale emballage. Det vigtigste i forhold til opbevaring er blot, at emballagen skal være lufttæt. Efterlades bollerne uden for posen, bliver de hurtigt hårde og besværlige at have med at gøre.

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager