Kanelstang – den søde kanelstang

Kanelstang – en klassiker af bedste skuffe

De fleste kender kanelstangen, der ofte bliver serveret en fødselsdagsmorgen på arbejdet eller en søndag morgen, når den står på weekendforkælelse. Det er en sand klassiker, når det kommer til bagværk, og så går den fantastisk godt til en skoldhed kop kaffe.

Kanelstang går ind under betegnelsen wienerbrød, som i Danmark og i Skandinavien efterhånden er en specialitet. Wienerbrødet kom til Danmark under en strejke i de danske bagerier i 1850. Dette tvang bagerierne til at tage arbejdskraft ind udefra og heriblandt også bagere fra Østrig. De østrigske landsmænd havde taget opskrifter med hjemmefra, og det var på denne måde, at danskerne tog wienerbrødet til sig samtidig med, at de danske bagere også satte deres eget præg på kagestykket. 

Kanelstang og wienerbrød i Danmark, USA, England og Argentina

Tager man til USA, kaldes wienerbrød Danish pastry, og i Wien kaldes det faktisk også for Dänisher Plunder.  Uanset hvilket land, man køber sit wienerbrød eller Danish i, så er der et hav af varianter. Når vi eksempelvis laver kanelstang i Danmark, kan den være fyldt med rosiner, nødder, remonce og creme. I England elsker de at fylde wienerbrød med abrikoser, mandelflager eller karamel. I USA toppes de ofte med ost eller frugt, inden de bages, og tager man et smut til Argentina, finder man wienerbrød fyldt med dulce de leche – Argentinernes karamelliserede svar på Nutella. 

Er det et stykke godt dansk wienerbrød i form af en kanelstang, du gerne vil have, skal du ikke rejse længere end ned til din lokale Bilka. I vores bagerafdeling finder du, udover kanelstang, mange andre forskellige kager. Du kan finde din lokale Bilka på bilka.dk. Er du på udkig efter gode tilbud på kanelstang, kan du med fordel kigge vores tilbudsavis igennem. Den udkommer hver torsdag med nye gode tilbud. 

Tre tips til kanelstang

  1. Opbevar kanelstang ved stuetemperatur: De fleste kager, inklusive wienerbrød, har det bedst ved stuetemperatur, helst pakket ind i en lufttæt beholder eller pose. Har du kagen i mere en ét døgn, kan den efterfølgende puttes i køleskabet.
  2. Servér kanelstang til brunch: Får du familien på besøg, kan du servere kanelstang til brunchmenuen. Det er sjældent, at der er nogen, der ikke bryder sig om en kanelstang. 
  3. Kanelstang med creme og flødeskum: Skal kanelstangen have en lille smule ekstra guf? Så pisk flødeskum og servér hertil. Og er det en kanelstang med creme indeni, så har man næsten en overdådig kage der med et par flag i er perfekt, når fødselsdagen banker på døren.   

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager