Kager

Stort udvalg af friske og lækre kager

Kage – kaffens bedste ven

Der findes en kage for alle. Det må være konklusionen, når man besøger de danske bagerier, der har succes som aldrig før. 

De kommer i alle former og afskygninger. Og i alle de smage, man overhovedet kan forestille sig. Og så er der konsistenserne – bløde, hårde og sprøde, flydende, tørre og alt midt imellem. Kager er stort set et uendeligt univers, og der er intet, der tyder på, at det skrumper lige foreløbig. 

Danskerne nærmest bestormer de danske bagerier og kan øjensynligt ikke få nok af tørkager, flødekager, lagkager, skærekager, tærter, småkager og hvad der ellers er at finde i konditorverden. Besøg evt. din lokale Bilka-bager for et bredt udvalg af lækre, håndlavede kager. 

Kager, der over en bred kam indeholder anseelige mængder af både smør, sukker, mælk og æg, er en meget gammel spise. Oprindeligt betød kage blot fint brød og var indtil slutningen af 1800-tallet synonymt med hvedebrød. Dette ændrede sig med introduktionen af margarine, og fra omkring 1840 og 50 år frem frembragte københavnske bagerier kager, der stadig den dag i dag er nogle af de bedst sælgende – Sarah Bernhardt, linser og mazarinkage er blot nogle af dem. 

Favoritten banankage

Spørger man en hvilken som helst dansker i dag, vil vedkommende nok sige, at der er mange anledninger til at spise kage. De mest oplagte er fødselsdage, familiefester og fejringer i det hele taget, men i og med at mange kager er blevet så forholdsvis billige at købe, er der med tiden ”opfundet” flere og flere lejligheder, hvor kager udmærket kan passe ind. Mange taler i dag om både formiddags-, eftermiddags- og aftenkage, og kager – samt andre desserter – er ikke længere noget, der kun er forbeholdt weekendhyggen. 

Én af de mest populære skærekager i Danmark er banankage. Ud over at den smager fantastisk, er den meget nem at lave. Se blot hér: Bland æg, sukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, smør, bananer og chokolade og bag dejen i ca. 40 minutter. Pynt gerne med overtrækschokolade for et ekstra pift.

Tre tips til at få det bedste ud af dine kager:

  1. Server kaffe til kagen. Den stærke, og let bitre kaffe, passer perfekt med en sødmefuld kage. Smagene komplimenterer hinanden perfekt, og man forstår udmærket, hvorfor denne servering altid har været så populær.
  2. Prøv rugbrød som kage. En brødtorte, eller Sønderjysk rugbrødslagkage, er en meget populær kage på de sønderjyske kaffeborde. Dens bunde er lavet af rugbrød, hvilket måske kan lyder underligt – men prøv den én gang og du er ikke i tvivl om, hvorfor den er så populær i Sønderjylland.  
  3. Lidt men godt. Kage er uden tvivl en lækkerbisken – men hold igen: Kage er som udgangspunkt en fed spise så nyd med måde.     

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager