Boller – Stort udvalg af friskbagte boller

Boller – bløde, luftige og grove

Lige siden tidernes morgen har vi mennesker nydt et godt bagværk. I dag kommer brød og boller i alle tænkelige afskygninger, og det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for dejens muligheder.

Måske nyder du dem som noget af det første om morgenen. Måske vælger du dem som et hurtigt mellemmåltid i løbet af dagen, og måske er det noget af det sidste, du spiser, inden du lægger dig i din seng om aftenen. Boller er allemandseje, og vi har alle en favorit – eller måske to. Uanset om vi taler om teboller, grovboller, boller bagt på ølandshvede eller de klassiske italienske ciabattaboller, kan du altid være sikker på, at bageren i dit lokale Bilka-varehus laver dem helt fra bunden og kun med de allerbedste råvarer. Det er kærlighed til brødet, og kærlighed skal der til, hvis man skal lave boller, der skal gå rent ind hos både børn og voksne.

Grovboller er favoritten

Der findes ingen tidsfæstning af, hvornår vi mennesker begyndte at bage brød og boller. Men vi ved, at brød optræder i Bibelen, og at de ældste brød, der er fundet, stammer fra en ca. 6.000 år gammel kongegrav. Dengang, og langt op i historien, har brød været en af de vigtigste fødekilder, og opskriften har formentlig været meget simpel: Mel og vand. 

Siden er der sket meget, og i dag er der stort set ingen grænser for, hvad der kan optræde i en opskrift på boller. Grovboller er manges foretrukne udgave, og kerner, tørret frugt, gulerødder og nødder er blot nogle af mulighederne, når der skal leges med bolledejen. Om bollen så skal være luftig, sød eller syrlig er helt op til den enkelte gane – alt er i dag muligt, når det kommer til bagning. Tjek evt. vores tilbudsavis for gode tilbud på boller.

Traditionsrigt bagværk

Boller er ligeledes forbundet med visse traditioner – hvad ville store bededag eksempelvis være uden luftige hveder? Dét, at spise hveder aftenen før Store Bededag, er i øvrigt en skik, som har været kendt siden midten af 1800-tallet, hvor hvedebrød var en fin spise, som var forbeholdt festdage og særlige lejligheder. På Store Bededag måtte man ikke arbejde, før gudstjenesten var forbi, og derfor var bagerne nødt til at bage deres hvedeboller dagen før. Disse boller kunne så købes om aftenen med det formål at blive spist på Store Bededag. Ikke desto mindre blev skikken, at bollerne blev spist samme aften, som de blev købt – hvilket vi har holdt fast i lige siden.

Tre tips til at få det bedste ud af dine boller:

Når først du har købt dine boller, er der ingen grænser for, hvad du kan putte i dem for at få en god smagsoplevelse. Vær dog opmærksom på disse ting, når du har bragt dine boller hjem: 

  1. Opbevar dine boller tørt og ved stuetemperatur – gerne i en plastikpose med huller i. Brødet skal nemlig kunne ånde for ikke at mugne.  
  2. Brød kan ofte fryses, ristes eller laves til croutoner, hvis du kan se, at du ikke når at spise dine boller i tide.
  3. Inviter gæster til lune boller. De vil elske dig for det!

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager